image
Sursa foto: jurnal.md

Maia Sandu și Andrei Năstase, despre relația dintre Platforma DA și PAS: „Nu se întâmplă nimic, nu știu de ce dramatizați”

Liderii partidelor din Blocul ACUM, Andrei Năstase și Maia Sandu, au comentat la Cabinetul din Umbră relațiile actuale dintre Platforma DA și Partidul Acțiune și Solidaritate.

„Când ați discutat ultima dată? Se crează impresia că există divergențe. Toată lumea se întreabă ce se întâmplă pe segmentul proeuropean”, a menționat, în debutul emisiunii, jurnalistul Vitalie Călugăreanu.

„Avem un format în care participă patru forțe politice. Ultima dată am discutat acum două săptămâni. Este un format creat pentru a coordona anumite acțiuni, în vederea unei colaborări”, a spus Maia Sandu.

Vitalie Călugăreanu i-a întrebat pe liderii celor două partide dacă au o agendă comună la nivelul Parlamentului.

„Cum a spus doamna Sandu, nu mai există Blocul ACUM, există două fracțiuni distincte care colaborează între ele. Am văzut colaborări mai bune, altele mai proaste. Am luat act de situație și am considerat că timpul lucrează împotriva noastră. Dodon s-a apucat deja să facă campanie prin toate mijloacele pe care le are”, a remarcat Andrei Năstase.

„Ceea ce vedem sunt divergențe și nu este o coeziune între cele două formațiuni”, a intervenit Vitalie Călugăreanu.

„Platforma DA a militat pentru unitatea forțelor democratice, pentru o singură fracțiune în Parlament, la CMC, dar nu s-a întâmplat. Acum muncim fiecare cum poate mai bine”, a menționat Andrei Năstase.

„Nu se întâmplă nimic. Nu știu de ce dramatizați. Există spațiu ca să îmbunătățim această colaborare și, în contextul alegerilor prezidențiale, fiind în opoziție nu putem schimba dramatic situația. Ca să câștigăm alegerile prezidențiale trebuie să avem aceeași abordare - că oponentul nostru este Dodon și să nu avem oponenți pe dreapta”, a spus și Maia Sandu.

Publicată de Cabinetul din umbră pe Joi, 12 martie 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: