image
Sursa foto: hepta

Diane Kruger intră în pielea lui Marlène Dietrich, într-un serial scris de Fatih Akin

Actriţa de origine germană Diane Kruger va juca rolul lui Marlène Dietrich într-un serial de televiziune al cărui scenariu va fi scris de ea şi de regizorul turco-german Fatih Akin, potrivit lefigaro.fr.

Filmările pentru acest serial dedicat starului cinematografiei germane a anilor 1930 - 1940 vor debuta în 2019, deoarece Diane Kruger este însărcinată, cu primul ei copil. Actriţa are o relaţie cu Norman Reedus, star al serialului "The Walking Dead".

Serialul, care va fi regizat de Kruger, va avea în vedere perioada în care Dietrich avea o relaţie cu Jean Gabin.

Aceasta va fi a doua colaborare a actriţei Diane Kruger cu regizorul Fatih Akin, după lungmetrajul "In the Fade", în care a jucat primul ei rol în limba maternă, pentru care a primit premiul pentru interpretare la Festivalul de la Cannes, anul trecut, scrie mediafax.ro.

Diane Kruger, în vârstă de 41 de ani, a devenit cunoscută prin rolurile Elena, jucat în filmul "Troia" (2004), Abigail Chase, în "National Treasure" (2004), şi Bridget von Hammersmark, în "Ticăloşi fără glorie/ The Inglourious Basterds" (2009). Aceasta a primit trofeul pentru cea mai bună actriţă debutantă la Cannes în 2003.

Considerată una dintre cele mai frumoase actriţe ale marelui ecran, Marlene Dietrich a aprins imaginaţia admiratorilor, nu doar cu ochii ei de felină şi buclele blonde, ci şi afişând o siluetă androgină, îmbrăcată adesea în costume bărbăteşti, sfidând valorile morale ale societăţii. Debutând în cinema în Germania natală, după ce un accident i-a spulberat visul de a deveni violonistă, Dietrich îi atrage atenţia marelui regizor austriac Josef von Sternberg, care o distribuie în primul film german sonor, "Îngerul albastru" ("Der Blaue Engel", 1929). Succesul internaţional al acestuia le aduce amândurora un contract la Hollywood şi colaborarea cu Von Sternberg, care-i va fi mentor şi partener de viaţă.

De-a lungul carierei sale hollywoodiene, care a continuat până la sfârşitul anilor 1950, Marlene Dietrich a jucat alături de parteneri celebri, precum John Wayne, Gary Cooper, Cary Grant, James Stewart, şi a fost muza unora dintre cei mai mari regizori ai secolului XX, ca Billy Wilder şi Alfred Hitchcock. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost unul dintre cei mai activi susţinători ai trupelor americane; concertele ei ridicau moralul soldaţilor şi apariţiile ei în public au contribuit la strângerea de fonduri pentru armată. Când marele ecran nu i-a mai oferit roluri de protagonistă, Dietrich s-a întors definitiv la prima ei iubire, scena. În anii '60-'70, spectacolele ei de cabaret din Las Vegas şi Londra, în care apărea, conform obiceiului său, fie în rochii elegante, fie purtând frac şi joben, proiectau aceeaşi imagine a unui star incontestabil, provocator, în afara tiparelor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: