image
Sursa foto: youtube.com

Celebrul actor, scenarist şi regizor Dumitru Fusu ar fi împlinit în acest an 80 de ani

Celebrul actor, scenarist şi regizor Dumitru Fusu ar fi împlinit în acest an 80 de ani. Rudele şi prietenii i-au adus un omagiu la Biblioteca Naţională. Toată lumea regretă plecarea acestuia la cele veşnice, înainte ca să joace încă multe roluri.

În memoria colegilor săi, actori, Dumitru Fusu a rămas un univers, un om care trăia într-o lume a lui. Actriţa Ninela Caranfil regretă că el nu a reuşit să-şi valorifice talentul pe deplin.

La evenimentul de comemorare ”Dumitru Fusu - artistul legendă” a fost deschisă o expoziţie cu lucrări de grafică, semnate de Dumitru Fusu.

Artistul a studiat la Şcoala Teatrală „Boris Şciukin” din Moscova, a urmat cursurile superioare de regie şi scenaristică. După absolvire a activat la Teatrul „Luceafǎrul” din Chişinău. În anul 1968 a fondat Teatrul unui Actor. În perioada 1979-1984 a fost regizor la studioul Moldova Film. Dumitru Fusu face parte din "generaţia de aur" a teatrului, alături de Ion Ungureanu, Ilie Todorov, Dumitru Caraciobanu, Ion Sandri Şcurea, Ecaterina Malcoci, Valentina Izbeşciuc. În cinematografie a debutat ca actor în anul 1961, în filmul "Omul merge după soare". A fost decorat cu medalia „Mihai Eminescu”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: