image
Sursa foto: platformada.md

Andrei Năstase: „Niciodată nu voi întreprinde acțiuni arbitrare îndreptate spre prejudiciul angajaților onești”

În cadrul campaniei electorale pentru turul doi al alegerilor municipale, Andrei Năstase, candidatul unic al forțelor anti-oligarhice, pro-europene și echipa sa au agenda plină. Pe lângă programul dens al întâlnirilor cu cetățenii, Andrei Năstase și-a exprimat intenția de a participa la toate emisiunile de dezbateri electorale.

„Acest lucru este posibil, mai ales că la întâlnirile cu cetățenii și la dezbaterile organizate de mass media pentru a discuta pe marginea programului nostru electoral „Chișinău – capitala în care să vrei să trăiești” este mandatat să participe oricine dintre membrii echipei noastre”- a spus Andrei Năstase.

În același sens s-a expus și Alexandru Slusari: „Suntem gata să venim la orice dezbatere, organizată de presă, fie și afiliată PSRM. Dar niciodată nu vom juca după regulile lui Plahotniuc - Dodon – Ceban, verificându-ne ceasul nostru după ora mafiei. În cadrul acestei campanii electorale am demonstrat că Andrei Năstase pe lângă verticalitate, curaj, integritate și competență mai are și o ECHIPĂ puternică. Astfel, suntem capabili să acoperim orice agendă ne propunem și la dezbaterile organizate de presă sau societatea civilă poate merge orice reprezentant al echipei noastre, echipa blocului anti-oligarhic.”

În această după amiază Andrei Năstase s-a întâlnit cu funcționarii de la Pretura Buiucani. El a fost însoțit de Alexandru Slusari, Chiril Moțpan și Sergiu Cataranciuc. În același timp Inga Grigoriu a avut o întâlnire cu corpul profesoral de la gimnaziul nr. 42. De asemenea, Andrei Năstase a participat la înregistrarea life-on-tape a emisiunii „Пятница с Анатолием Голя”, iar seara a avut o întâlnire cu oamenii din Colonița.

La Pretura Buiucani Andrei Năstase a vorbit despre prioritățile programului său electoral în vederea transparentizării și eficientizării administrației municipale. „Vom elimina de urgență din instituțiile primăriei persoanele care se fac responsabile de delapidarea fondurilor publice, trucarea licitațiilor,

gestionarea frauduloasă a bugetului, utilizarea abuzivă a bunurilor publice, astfel încât să creăm un climat sănătos, operant, pozitiv și facilitat pentru funcționari, dar și cetățeni, la primărie și în cadrul preturilor de sector. În nici un caz nu voi întreprinde acțiuni arbitrare, îndreptate spre prejudiciul angajaților onești. Anume funcționarii publici vor fi primii noștri parteneri în ceea ce ține de implementarea programului nostru. De asemenea vom implementa un sistem de e-achiziții deschise, transparente, competitive, cu termini clari, vom inventaria și proteja patrimoniul municipal, asigurând înregistrarea tuturor proprietăților imobiliare municipale”- a menționat Andrei Năstase.

Printre alte priorități în administrarea eficientă a orașului și suburbiilor, cei prezenți la întâlnire au amintit despre necesitatea publicării on-line a tuturor documentelor referitoare la plățile făcute din bani publici, despre promovarea unei politici mult mai active de atragere a resurselor adiționale prin îmbunătățirea cooperării cu orașele din țară și de peste hotare, cu partenerii de dezvoltare.

În același timp, Andrei Năstase a vorbit despre mai multe cazuri strigătoare la cer cu ilegalități comise de mafia imobiliară, care trebuie demontată imediat, de rând cu schemele frauduloase din gestionarea patrimoniului municipal, despre suportul social acordat cetățenilor care realmente au

nevoie de acesta și nu celor incluși în liste prin intermediul unor relații obscure.

Spre sfârșitul întâlnirii cu oamenii, la Pretura din sectorul Buiucani și-a făcut apariția Ion Ceban. Cetățenii l-au întâlnit cu huiduieli și cu luări de cuvânt despre ilegalitățile comise chiar de Ceban în persoană, fiind vorba de construcții ilegale.

Imediat după încheierea întâlnirii, în același anturaj, Andrei Năstase a susținut și o conferință de presă pe subiectul falsurilor, manipulării opiniei publice și așa-ziselor dezbateri inițiate de Ion Ceban, care a asistat la conferința de presă fără a avea ceva de spus, dar încercând să producă rumoare, comentând în surdină cele spuse de Andrei Năstase, făcând încercări disperate de a deturna mersul conferinței, a bruia vorbitorul.

„În timpul apropiat vor face orice la adresa mea, dincolo de sondaje mincinoase, falsuri despre zeci de case etc. Nu-i mai credeți! Nu-l mai credeți! Asta e adevărata lui față, nu cea de mielușel, iată adevărata lui dantură reparată de meșterii de la GBC”- a spus Andrei Năstase, arătând spre Ion Ceban.

„Veniți la vot pe data de 3 iunie și împreună vom reuși!”- a încheiat mesajul său Andrei Năstase în aplauzele celor prezenți.

Năstase, întâlnire BuiucaniNăstase, întâlnire Buiucani
Năstase, întâlnire Buiucani1Năstase, întâlnire Buiucani1
Năstase, întâlnire Buiucani2Năstase, întâlnire Buiucani2
Năstase, întâlnire Buiucani3Năstase, întâlnire Buiucani3
Năstase, întâlnire Buiucani4Năstase, întâlnire Buiucani4

Noutăţile partenerilor

comentarii: