image
Sursa foto: Jurnal.md

După intervenția lui Andrei Năstase, cei de la Primărie au mers la Gaudeamus; Când a fost semnată autorizația de demolare

Reprezentanţii Primăriei municipiului Chişinău anunță că se află pe şantier pentru a examina modul de executare a lucrărilor de demolare a cinematografului Gaudeamus.

Se întâmplă după ce primarul ales al capitalei, Andrei Năstase, a atenționat despre faptul că de două zile se desfășoară lucrări de demontare a acoperișului.

„În cazul în care agentul economic a admis încălcări ale Planului de organizare a şantierului, acesta va fi sancţionat contravenţional”, se arată într-un comunicat de presă al primăriei.

Potrivit Direcției relații publice a Primăriei Chișinău, „lucrările de demolare a imobilului cu suprafaţa de 1007,5 metri pătraţi se execută autorizat” conform unei autorizaţiei de desfiinţare din 22 martie 2018.

„Clădirea respectivă, din str. Vasile Alecsandri, 4 este proprietate privată a unui agent economic, începând cu anul 2004. Iniţial, la solicitarea agentului economic, Primăria municipiului Chişinău a emis autorizaţie de desfiinţare a construcţiei încă la data de 19 august 2016, act administrativ care a fost contestat în judecată de către reprezentanţi ai societăţii civile. La data de 20.09.2017, instanţa de judecată a respins cererea de chemare în judecată, stabilind că autorizaţia de desfiinţare a fost eliberată în mod legal”, se spune în comunicat.

„De asemenea, la data de 27 februarie 2018, Primăria municipiului Chişinău a eliberat Certificat de Urbanism pentru elaborarea Planului urbanistic zonal pentru terenul din str. Vasile Alecsandri, 4, pentru amplasarea unui complex rezidenţial şi operarea de modificări în regulamentul local de urbanism şi atribuirea codului de reglementare urbanistică de tipul „R” (rezidenţială)”, mai precizează Primăria Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: