image
Sursa foto: Facebook/ Liviu Dragnea

Liviu Dragnea poate fi cercetat din nou de DNA

Magistraţii ÎCCJ au decis, luni, redeschiderea unui dosar Tel Drum, în care este vizat şi liderul PSD din România, Liviu Dragnea, ancheta urmând a fi derulată in rem pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Decizia instanţei este definitivă, scrie Mediafax.

Anchetatorii pot relua cercetările cu privire la suspiciuni de abuz în serviciu, legate de atribuirea unor contracte de către CJ Teleorman, din perioada în care instituția era condusă de Liviu Dragnea.

Dosarul a fost deschis în 2010, iar în 2013 a fost clasat. Unul dintre contractele verificate atunci apare în dosarul în care Liviu Dragnea este cercetat, din noiembrie anul trecut, pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi fraude cu fonduri europene. Este şi motivul pentru care DNA cere redeschiderea anchetei vechi. Conform legii, pentru aceleaşi fapte nu pot exista două soluţii diferite.

Procurorii spun că au apărut probe noi legate de infracțiunile care au fost cercetate la momentul respectiv, dar care nu au fost confirmate de primul procuror care s-a ocupat de investigarea activității companiei Tel Drum.

"Dar ce asta este vreo surpriză? Eu zic să mai caute prin arhivă că or mai fi dosare pe care nici ei nu mai ţin minte să le redeschidă. Nu tot ei mi-au dat neîncepere? Eu nici nu ştiam că sunt anchetat atunci. Am primit doar neînceperea după cinci ani de anchetă", a fost reacția lui Dragnea, după ce DNA a cerut redeschiderea dosarului.

DNA a depus cererea pe data de 3 iulie şi are ca obiect "confirmare redeschidere urmărire penală (art. 335 alin. 4 NCPP)".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: