image
Sursa foto: RemainerVermin

Sute de britanici au protestat față de victoria lui Boris Johnson, în Londra: Îmbrânceli între taberele pro și contra

Victorie primită cu proteste în Londra: sute de oameni au ieşit în stradă, nemulţumiţi de succesul categoric al premierului Boris Johnson la alegerile parlamentare. Oamenii au mărşăluit prin centrul capitalei britanice şi au scandat lozinci împotriva premierului. Au existat şi îmbrânceli între taberele pro şi contra Boris Johnson, dar violenţele s-au calmat rapid, la sosirea poliţiei.

Protestatarii pregătiți cu pancarte pe care scria „Nu respectaţi regula parlamentarilor (Conservatori)” și „Bun-venit refugiaţi Bun venit”, au mărşăluit de la biroul din Downing Street al lui Johnson până în Piața Trafalgar și până la districtul teatrului, blocând traficul și atrăgând o prezență masivă a poliției.

Conservatorii premierului Boris Johnson au câştigat peste jumătate dintre mandate la alegerile legislative, lucru care deschide calea către ieşirea din Uniunea Europeană. Este cel mai bun scor obţinut de Partidul Conservator în ultimii 32 de ani, în timp ce laburiştii au suferit cea mai grea înfrângere din ultimele opt decenii.

Votul care-l menţine pe Johnson la putere are, însă, și un prim efect dur: naţionaliştii scoţieni au anunțat că reiau demersurile în favoarea unui nou referendum pentru independență.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: