image
Sursa foto: captură video

VIDEO: Un recidivist din Ialoveni a fost reținut pentru șantaj; Cine este victima

Un bărbat de 43 de ani, originar din raionul Ialoveni, a fost reținut, fiind suspectat de șantaj. Acesta anterior a fost condamnat pentru comiterea mai multor tâlhării și jafuri, fiind eliberat din pușcărie în anul 2017.

La 5 martie curent, a fost recepționată plângerea unei cetățence a Germaniei, cu vârsta de 38 de ani, care a comunicat că este șantajată de către un bărbat, pe care l-a cunoscut prin intermediul rețelelor sociale.

Fiind audiată, victima a declarat că începând cu luna februarie 2019, suspectul a stabilit o legătură virtuală cu aceasta, iar în urma schimbului de mesaje, bănuitul a obținut încrederea femeii.

Suspectul a determinat-o pe femeie să-i transmită imagini intime. Ulterior, acesta a început să o șantajeze că-i va publica fotografiile pe rețele de socializare, solicitându-i 600 de euro.

În data de 4 martie curent, victima a transmis în adresa suspectului o parte din banii ceruți, prin intermediul unui transfer bancar.

În urma investigațiilor efectuate, s-a constatat că bărbatul, creând un profil cu identitate falsă pe una din rețelele sociale, obținea încrederea mai multor femei - cetățence ale altor state și prin diverse metode le determina pe acestea să-i transmită imagini personale cu caracter intim, pentru a șantaja ulterior victimele.

La 12 martie 2019, bărbatul a fost reținut în Chișinău, asupra lui fiind depistat telefonul mobil care era utilizat în scopul gestionării profilului virtual creat. La fel, au fost depistate și mijloace bănești obținute în urma comiterii infracțiunii.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 ore, iar în cadrul audierilor, dânsul și-a recunoscut vina integral.

În caz de condamnare, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termene de până la șapte ani.

La moment, investigațiile pe caz continuă, pentru stabilirea altor eventuale victime ale acțiunilor suspectului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: