image
Sursa foto: app.gov.md

Șeful Agenției Proprietăţii Publice, DEMIS de Guvern; Maia Sandu: Acest Guvern nu o să admită privatizări dubioase

Directorul Agenției Proprietăţii Publice Vladimir Baldovici, a fost demis. Și asta pentru că, în ultimele zile, instituția ar fi anunțat un concurs de privatizare a unor bunuri ale statului la preț diminuat, afirmă premierul Maia Sandu.

„Mă adresez colegilor care rămân, să oprească procesul de privatizare. Acest Guvern nu o să admită privatizări așa cum s-a întâmplat la Gările Auto, Air Moldova, etc”, a spus Maia Sandu.

La ședința de astăzi a Guvernului au venit și șefii agențiilor și instituțiilor subordonate Guvernului, care au lipsit la ședința trecută. Maia Sandu a ținut să le transmită un mesaj

„De asemenea mă adresez către conducătorii instituțiilor care au ajutat fostul regim, vă rog să încetați să faceți acsst lucru. Instituțiile care s-au apucat să facă repede achiziții publice de milioane, ordinul meu este să încetați”, a mai spus șefa Guvernului.

Amintim că, Parlamentul a decis constituirea Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizărilor proprietății publice începând cu anul 2013. Comisia este condusă de deputatul Platformei DA, Igor Munteanu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: