Breaking News

image
Sursa foto: Jurnal.md

Curtea de Apel a OBLIGAT Jurnal TV să difuzeze spoturile electorale ale PD // DOC

Curtea de Apel Chișinău a respins recursul Jurnal TV și a menținut în vigoare decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, prin care postul de televiziune este obligat să difuzeze spoturile electorale ale PD.

Potrivit deciziei judecătoriei Chișinău, Jurnal TV este obligat să difuzeze spoturile PD și să compenseze, pentru perioada de refuz, câte două minute de publicitate contra-plată pe zi, începând cu data de 18 ianuarie.

Amintim că, PD a solicitat timp de antenă la Jurnal TV pentru a fi difuzate câteva clipuri publicitare care, chipurile, s-ar referi la promovarea referendumului consultativ, în cadrul căruia PD s-a înregistrat ca și concurent electoral.

Fiind analizat însă conținutul spoturilor publicitare s-a constatat că acesta era axat preponderent asupra mesajului de promovare a PD, fiind elogiate așa-zisele reușite ale partidului în diferite domenii de activitate.

Astfel, Jurnal TV a argumentat că mesajul publicitar contravine expres prevederilor art.91 din Codul electoral, potrivit cărora campania electorală pentru alegerile Parlamentului începe nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua alegerilor, ceea ce presupune că până la data de 25 ianuarie 2019 nici un concurent electoral nu este în drept să facă agitație electorală pentru alegerile Parlamentului Republicii Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: