image
Sursa foto: privesc.eu

Prim-ministra Maia Sandu comentează decizia de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi

Prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu spune că „decizia de astăzi, de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi, ridică mari semne de întrebare”.

„Prim-ministrul nu poate da indicații procurorilor și nu poate interveni în justiție și nu o voi face niciodată. Însă decizia de astăzi, de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi, ridică mari semne de întrebare. Prin această decizie, procurorii fie recunosc că dosarul a fost fabricat la comandă politică și atunci ar trebui să știm la comanda cui, iar cei care au îndeplinit asemenea indicații trebuie să-și dea demisia și să răspundă în fața legii, fie legalitatea deciziei de astăzi are caracter îndoielnic. În acest caz, de asemenea, procurorii responsabili trebuie să răspundă în fața legii”, declară Maia Sandu

„Să fie clar pentru cei care încearcă să profite de această perioadă de tranziție - în cel mai scurt timp, vom curăța justiția de oamenii corupți, din vechiul sistem, care lucrează la comanda cuiva și nu în interesul cetățeanului și conform prevederilor legale”, susține prim-ministra.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: