image
Sursa foto: privesc.eu

Stamate, după Adunarea Judecătorilor: Ce fel de judecatori avem, dacă ei sunt cei are dau exemplu că legile pot fi încălcate

„Este o adevărată sfidare a legii și a însuți conceptului de justiție așa-numita adunare generală extraordinară a judecătorilor”. De această părere este ministrul justiției, Olesea Stamate, care critică dur deciziile luate de magistrați la Adunarea Generală a Judecătorilor în cadrul căreia s-a votat pentru demiterea a șase membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Olesea Stamate spune că ședința a fost organizată cu încălcarea evidentă a mai multor norme legale, precum desfășurarea în lispa cvorumului și prin retragerea prin proceduri ilegale a mandatelor membrilor CSM.

Judecătorii își pot și trebuie să-și aleagă singuri organele de asigurare a independenței sistemului, însă acest lucru trebuie făcut în strictă conformitate cu normele legale. Or, ce fel de judecători avem, dacă ei sunt cei care dau exemplu cetățenilor că legile pot fi încălcate, că interesul personal e mai presus de lege?”, a scris într-o postare pe facebook Olesea Stamate.

Amintim că ieri în urma desfășurării Adunării Generale a Judecătorilor, s-a votat ridicarea mandatelor a șase membri ai CSM, Victor Micu, Luiza Gafton, Petru Moraru, Nina Cernat, Anatolie Galben, Anatolie Pahapol, dar și pentru demiterea lui Dorel Musteață, președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: