image
Sursa foto: obiectivbr.ro

Câte cazuri de gripă au fost înregistrate în ultima săptămână

La momentul actual, în Republica Moldova, situația epidemiologică prin gripă este la nivel de intensitate joasă.

Conform datelor parvenite din teritoriile administrative în săptămâna 25-31 martie 2019, morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare a constituit o descreștere de 7,6% în comparație cu săptămâna precedentă.

În săptămâna nominalizată au fost înregistrate 36 cazuri de gripă sezonieră, inclusiv cinci confirmate de laborator. Totodată, au fost înregistrate 7454 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și 365 cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI).

Ponderea cazurilor SARI a variat între 2,9%-6,0 din numărul total de internări, indiferent de cauză, în instituțiile medico-sanitare publice teritoriale. Persoanele diagnosticate cu gripă au primit tratament conform protocoalelor clinice naționale.

De asemenea, în perioada de referință, în laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, au fost investigate 28 probe la prezența virusurilor gripale.

Ministerul Sănătății recomandă populaţiei să întreprindă toate măsurilor de profilaxie și să respecte regulile de igienă, să se adreseze imediat la medic, în cazul primelor simptome apărute, fără a recurge la remedii de autotratament și să urmeze sfatul medicilor.

Informăm că, în perioada 01 octombrie 2018 - 31 martie 2019, au fost înregistrate 2151 cazuri gripă, 250806 cazuri IACRS și 12116 cazuri SARI.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: