image
Sursa foto: dse.md

Un nou post de salvatori și pompieri voluntari, inaugurat la Bobeica, Hâncești // FOTO

Un nou post de salvatori și pompieri voluntari a fost inaugurat în localitatea Bobeica a raionului Hâncești. Stația a fost edificată din temelie de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI în colaborare cu autoritățile publice locale.

La ceremonia oficială de deschidere a postului a participat conducerea IGSU, prezentată de general-maior Mihail Harabagiu, dar și autoritățile publice locale care au contribuit la edificarea postului.

În mesajul transmis pentru inaugurarea postului de Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a menționat că inaugurarea unității la Bobeica este un pas important pentru salvarea vieților și prevenirea riscurilor situațiilor excepționale, iar promovarea voluntariatului este o premisă indispensabilă în implicarea oamenilor fiind practicată de succes în mai multe state ale Uniunii Europene.  

dse.mddse.md

Postul de salvatori și pompieri voluntari va asigura forța primară pentru intervenții în diverse situații de risc. Acesta va oferi siguranța pentru mai mult de 12.000 mii de localnici din cele opt localități din raionul Hâncești: Bobeica, Ciuciuleni, Drăgușeni, Drăgușenii Noi, Stolniceni, Dahnovici, Șipoteni și Horodca.

În cadrul postului vor activa  peste 20 de pompieri voluntari civili. Instruirea acestora a fost efectuată de către specialiștii din cadrul IGSU, care și pe viitor vor acorda asistența necesară metodică și practică pompierilor voluntari, pentru ca aceștia să poată interveni în situații de urgență la un nivel profesionist.

dse.mddse.md

Mai mult, salvatorii care vor activa în cadrul postului au primit echipamentul, dar și o autospecială de intervenție din partea IGSU în cadrul proiectului cu pompierii voluntari din Austria.

Conform informației IGSU, acesta este al cincizeci și treilea post de salvatori și pompieri voluntari deschis în Republica Moldova cu susținerea autorităților publice locale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: