image
Sursa foto: fcbayern.com

Bayern i-a găsit înlocuitor lui Heynckes: Alegerea surpinzătoare făcută de conducerea bavarezilor

Conducerea lui Bayern Munchen s-a decis în privinţa următorului antrenor. Niko Kovac ar urma să fie înlocuitorul lui Jupp Heynckes, potrivit Bild.

Fost jucător al bavarezilor, între 2001 şi 2003, croatul de 46 de ani o pregăteşte în prezent pe Eintracht Frankfurt, revelaţia sezonului în Bundesliga.

După 29 de etape, Eintracht este pe locul 5, la două puncte de poziţia a patra, ultima care asigură accesul în Liga Campionilor şi care ocupată de Bayer Leverkusen.

Kovac a fost numit pe banca "Vulturilor" în martie 2016, reuşind să o salveze pe Eintracht de la retrogadare la baraj, înainte de a încheia sezonul trecut pe locul 11.

Fost internaţional croat, Niko Kovac a mai evoluat de-a lungul carierei la Hertha Berlin, Leverkusen, Hamburg şi Salzburg. În Austria şi-a început şi cariera de antrenor, pentru ca apoi să pregătească naţionala U21 şi pe cea mare a Croaţiei.

Oficializarea trecerii lui Niko Kovac la Bayern este aşteptată în următoarele săptămâni. În prezent, campioana Germaniei, titlu pe care l-a cucerit matematic săptămâna trecută, pentru a şasea oară la rând, este singura echipă din Europa care poate realiza Tripla campionat-cupă-Liga Campionilor în acest sezon, fiind calificată în semifinale atât în Cupa Germaniei, cât şi în UCL.

De altfel, Kovac ar putea fi adversarul viitoarei sale echipe în finala Cupei. Eintracht, finalistă anul trecut, va juca pentru un loc în ultimul act cu Schalke, în timp ce Bayern o va întâlni pe Leverkusen.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: