image
Sursa foto: Jurnal.md

Deutsche Bank se așteaptă la o creștere a valorii dolarului în raport cu euro, în lunile următoare

Dolarul american este pe drumul spre creștere în acest an, în ciuda unor anticipate reduceri ale dobânzii de referință, a semnalat Deutsche Bank. În primele luni ale lui 2024, analiștii anticipează că moneda americană va ajunge la 1,05 unități pentru un euro, față de 1,097 de unități, valoarea din prezent.

Aprecierea dolarului va rezulta din lentoarea cu care banca centrală americană va lua decizii legate de politică monetară, potrivit șefului departamentului de cercetare a piețelor valutare din cadrul Deutsche Bank, George Saravelos.

Întrucât pentru economia americană reducerea dobânzilor de referință nu este atât de urgentă comparabil cu alte economii dezvoltate, dobânzile mai ridicate pentru o perioadă mai lungă de timp vor veni în sprijinul dolarului. Alte economii din G10 vor lua decizii mult mai devreme, pe fondul unor “amestecuri nefaste” de creștere-inflație, scrie Business Insider citat de Biziday.

Saravelos a transmis că este de așteptat ca Fed să fie cea mai “adormită” bancă centrală în următorii doi ani, “având în vedere punctul de plecare mai ridicat al ratelor, dar există motive să ne îndoim că acest lucru se va materializa atât de repede pe cât este preconizat”. Tot el a avertizat că, odată ce Rezervele Federale vor reduce dobânzile de referință, valoarea dolarului nu va scădea neapărat.

În schimb, acest lucru s-ar putea întâmpla doar dacă SUA vor intra în recesiune, subliniază publicația financiară, ceea ce majoritatea economiștilor consideră că este puțin probabil. Un sprijin suplimentar pentru dolar va veni din partea incertitudinii globale, atât din cauza tulburărilor geopolitice, cât și a alegerilor prezidențiale americane, din toamna acestui an.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: