image
Sursa foto: dse.md

Maia Sandu: Prețurile apartamentelor din Otaci au crescut substanțial; Cineva încearcă să profite de nenorocirea oamenilor

Astăzi a avut loc ședința pentru Situații Excepționale. „Am discutat despre situația de la Otaci, acolo a lucrat o comisie de experți pentru a evalua costul locuințelor pierdute la momentul când s-a prăbușit blocul. Se discută cu locatarii. Există o problemă, pentru că între timp au crescut prețurile de piață, cineva încearcă să profite de nenorocirea oamenilor. În momentul în care s-a auzit că statul le va compensa costurile celor care și-au pierdut locuințele, prețul pe piață a crescut substanțial” a declarat prim-ministrul Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă.

Prim-ministrul RM, Maia Sandu, a mai spus că echipa de experți care efectuează verificări la cel de-al doilea bloc, aflat în apropierea celui care s-a prăbușit, mai are nevoie de câteva zile pentru a stabili cu exactitate starea blocului și pentru a decide dacă va putea sau nu fi locuit.

În cadrul ședinței pentru Situații Excepționale au fost aprobate cheltuieli de 99.130 de lei pentru produsele alimentare care au fost alocate oamenilor din Otaci ce și-au pierdut locuințele.

Totodată, s-a decis ca să se aloce circa 389.000 de lei pentru rambursarea cheltuielilor suportate de câteva instituții publice pe parcursul desfășurării lucrărilor de fortificare a digului de protecție anti-viitură în apropierea localității Crocmaz, Ștefan Vodă.

Comisia a alocat circa 5000.000 de lei pentru calamitățile naturale în urma cărora au avut de suferit oamenii din raionul Basarabeasca.

Urmăriți evenimentul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: