image
Sursa foto: privesc.eu

Platforma DA trage alarma: „Lucrurile se agravează; Oamenii sunt impuşi să se înregimenteze în SRL-ul mafiei lui Plahotniuc”

„Situaţia din Republica Moldova devine tot mai grea şi e pe punctul să treacă pe pragul critic. Guvernarea continuă să se afle în agonie şi şantajează oamenii verticali. Mai mult, intelectualii sunt impuşi să se alăture SRL-ului mafiei lui Plahotniuc”. Sunt doar câteva dintre declaraţiile făcute de reprezentanţii Platformei Demnitate şi Adevăr în cadrul unei conferinţe de presă, unde au fost abordate mai multe subiecte de interes social.

„Realităţile din RM sunt crunte. Situaţia socio-politică şi cea economică sunt pe punctul de a trece ireversibil pragul critic. Practic, prefăcând ţara într-un stat părăsit. Puterea de la Chişinău a ignorat cu perseverenţă orice avertisment şi recomandări ale partenerilor de dezvoltare, orice revendicare din parte cetăţenilor deşteptaţi, orice manifestare a bunului simţ. Acum, această guvernare se află într-o agonie pe care o observaţi şi dumneavoastră, dar, totuşi, nu renunţă la strategiile sale penibile de a menţine poziţiile acaparate abuziv. Şi, o face, inclusiv, prin presiuni, şantaj, persecuţii şi intimidări. Aşa au fost impuşi să se înscrie în partidul, care îşi zice democrat, mai mulţi primari. Aşa sunteţi forţaţi şi dumneavoastră să completaţi rândurile acestui partid, cu o conducere criminală”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

În context, Andrei Năstase a menţionat că „există deja numeroase cazuri când medici, profesori sunt supuşi presiunii de a se înregimenta în SRL-ul mafiei lui Plahotniuc. Frica sa diabolică de a-și pierde libertatea şi averea îi determină dorinţa acerbă de a controla, de a supune totul, în special minţile lucide, spiritele treze. Pentru a reduce la tăcere, Plahotniuc și regimul său vă impune să vă înscrieți în partidul compromis deja, chiar dacă își spune că e democrat. O face pentru a vă reduce la tăcere, la inacțiune, la indiferență. El vrea să fie sigur că a nimicit orice spirit critic, orice tentativă de a i se opune, de a riposta”.

Vicepreşedintele Platformei DA, Stanislav Pavlovschi, a spus că la alegerile parlamentare, oamenii trebuie să facă o alegere corectă pentru ca ţară să poată fi scoasă din mâinile mafiei: „Ne aflăm într-o perioadă destul de dificilă. Se apropie perioada alegerilor parlamentare şi foarte multă lume îşi pune întrebarea cum să voteze şi cum să scoată ţara din mâinile mafiei. La aceste întrebări am doar un singur răspuns: nici un vot celor care au fost deja la guvernare şi care au manifestat că nu sunt capabili să schimbe viaţa poporului în bine, ei sunt capabili doar să fure. Trebuie să oprim acest jaf. Trebuie să spune un nu hotărât acestui regim criminal”.

„Vedem că lucrurile se agravează în fiecare zi. Asistăm la proces în care patrimoniul public este împărţit şi furat la dreapta şi la stânga. Este foarte grav ceea ce se întâmplă în domeniul economic. Şi în 2014, toate schemele criminale, cu gaze, cu electricitate, cu furtul miliardului, au avut loc înainte de alegeri. Trebuie să învăţăm lecţia”, a adăugat vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Totodată, Andrei Năstase a mai menţionat că „orice ar încerca fariseul oligarh, știu sigur, că nu va reuși. Am încrederea fermă în capacitatea dumneavoastră, de discerne, de a cerne grâul de neghină, de a sta drept în fața pericolelor. Demnitatea țării nu poate fi acaparată de un tiran, de un uzurpator proxenet. Acum trebuie cu toţii să rezistăm, să ne unim forţele şi să ne manifestăm în cadrul Mişcării de Rezistenţă ACUM. Prieteni, trăim timpuri, când a fi intelectual vertebral în RM este infinit de dificil, salarii mizerabile, condiţii de muncă precare, familii rupte. Acestea sunt doar câteva dintre consecinţele creșterii RM de către PD”.

Vedem mai jos ce declarații au fost făcute în cadrul conferinței de presă:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: