image
Sursa foto: oficial.md

Ministrul Educației, către profesori: Acest regim și-a bătut joc de cadrele didactice; Fiți curajoși, veniți alături de noi

„Ne cunoaștem de jumătate de viață. Haideți împreună să scoatem educația, cultura, sportul de sub influența politicului. În calitatea mea de Ministru, afirm, mă angajez și promit astăzi că singura politică pe care o voi promova este cea a corectitudinii și a profesionalismului”.

Este o parte din mesajul Ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, adresat profesorilor și angajaților de la minister.

Publicăm mesajul integral al Ministrului Educației, Liliana Nicolaescu-Onofrei:

„Aceasta este prima mea conferință de presă în calitate de Ministru al Educației, Culturii și Cercetării.

Dar această conferință nu este despre prioritățile de activitate în domeniu. Această conferință este despre curaj.

Astăzi, mai mult ca oricând, avem nevoie de curaj. Curajul de a ne opune unui regim oligarhic, unui regim corupt, care a pătruns, ca o caracatiță, în toate organele vitale ale Republicii Moldova.

Republica Moldova are un Parlament legitim, ales de cetățeni. Republica Moldova are un Guvern legitim, votat de Parlament.

În această situație, singurul lucru care ne poate împiedica să revenim la normalitate este agonia caracatiței. Regimul Plahotniuc agonizează în disperare, si de aceea încearcă, prin toate mijloacele, încălcând Constituția, legea suprema a țării, să se mențină la putere.

Acest regim și-a bătut joc într-un hal fără de hal de angajații din sectorul bugetar, de la cei din autoritățile publice centrale și raionale până la manageri de instituții, cadre didactice și nedidactice.

Prin amenințări, angajații din sectorul educațional, dar și din întreg sectorul bugetar, au fost tratați ca și carne de tun pentru Partidul Democrat. Destul însă. Până aici.

Aici de față sunt reprezentanții comunității academice de la Universitatea Tehnică a Moldovei, care au demonstrat verticalitate și curaj. Le mulțumim.

Iar acum aș vrea să mă adresez tuturor angajaților din sectoarele educație, cultură, cercetare, tineret și sport: indiferența este cea care poate distruge o societate. E dreptul nostru să vrem o viață mai bună, lipsită de corupție, de intimidări, de poliție politică. Toate acestea nu trebuie să-și afle locul în societatea noastră. Iar oamenii din educație și cercetare, oamenii de artă, cultură, liderii de tineret, promotorii sportului sunt cei care pot fi un exemplu. Nu fiți indiferenți.

Mă adresez colegilor mei din Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Cu cei mai mulți dintre dumneavoastră, ne cunoaștem de jumătate de viață. Haideți împreună să scoatem educația, cultura, sportul de sub influența politicului. În calitatea mea de Ministru, afirm, mă angajez și promit astăzi că singura politică pe care o voi promova este cea a corectitudinii și a profesionalismului. Aceasta este singura politică ce ne poate ajuta să avem o educație de calitate, o artă și cultură liberă, neîngenunchiată, o cercetare științifică pentru dezvoltarea economiei și societății, nu pentru bifă și doctorate, un sport onest ca mod de viață și, nu în ultimul rând, ne poate ajuta să avem tineri implicați, activi, curajoși – adevărați oameni de caracter care să poată ajuta această țară.

Nimic nu îi dă mai mult curaj unui om fricos decât frica altuia. Plahotniuc și acoliții săi sunt niște fricoși care au prins la curaj numai prin intimidare și prin inducerea fricii altor oameni.

Dragi colegi, vă îndemn să fiți curajoși, să veniți alături de noi, pentru ca împreună, să facem marea schimbare. Momentul hotărâtor e ACUM.

Noutăţile partenerilor

comentarii: