image
Sursa foto: Jurnal.md

Pe urmele lui Plahotniuc: Ceban se ia de sediul publicației „Glasul Națiunii”, în pofida unei decizii CEDO

Candidatul PSRM la funcția de primar al capitalei, Ion Ceban, se inspiră de la Plahotniuc atunci când caută noi metode de a-l ataca pe contracandidatul său, Andrei Năstase.

Acesta și-a trimis colegii de partid să organizeze o conferință de presă în fața clădirii ce aparține primei publicații cu grafie latină, „Glasul Națiunii”, acolo unde în prezent își are sediul Platforma DA.

Socialiștii afirmă că publicația fondată de Vasile Năstase ar fi privatizat fraudulos clădirea de pe strada 31 august 1989.

Asta în condițiile în care există o hotărâre a CEDO prin care a obligat Guvernul să execute o decizie judecătorească definitivă şi irevocabilă, atacată cu recurs şi respinsă de Curtea Supremă de Justiţie.

Drept reacție, în momentul în care socialiștii își țineau discursurile, membrii Platformei DA ține pancarte cu mesajele: „Mafia imobiliară e patronată de socialiști”, „Noi ocrotim, voi distrugeți”, „Deciziile CEDO nu se discută”.

Încă în 2016, redactorul şef al publicaţiei „Glasul Naţiunii”, Vasile Năstase, a declarat că oligarhul Vladimir Plahotniuc atentează asupra publicației, prin intermediul Procuraturii Generale care a iniţiat verificarea legalităţii privatizării sediului publicaţiei.

Vasile Năstase spunea atunci că se încearcă şantajarea redactorului publicaţiei pentru participarea la protestele masive din capitală, dar şi a miilor de manifestanţi.

PSRM la sediul DAPSRM la sediul DA

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: