image
Sursa foto: privesc.eu

Ultima oră! Judecătorii Curții Constituționale au DEMISIONAT in corpore

Judecătorii Curții Constituționale, Raisa Apolshii, Veaceslav Zaporojan, Artur Reșetnicov și Corneliu Gurin, și-au depus demisia in corpore.

„Încetarea mandatului şi vacanţa funcţiilor de judecători ai Curții Constituționale va fi anunțată autorităților competente să desemneze noii judecători”, se arată într-un comunicat al instituției.

Veaceslav Zaporojan a fost abilitat de Plenul Curții Constituționale să exercite atribuțiile administrative ale președintelui Curții până la alegerea noului Președinte.

Se întâmplă după ce, în perioada 7 - 9 iunie, Curtea Constituțională a luat decizii controversate, generând criză politică fără precedent în Republica Moldova.

Curtea Constituțională a adoptat o decizie, trei hotărâri și două avize care nu s-au bazat pe Constituția Republicii Moldova și propria jurisprudență, așa cum a confirmat și Comisia de la Veneția în opinia publicată la 24 iunie.

În opinia societății civile, prin hotărârile adoptate, judecătorii constituționali au adus un prejudiciu ireparabil imaginii Curții Constituționale din Republica Moldova.

Precizăm că, Mihai Poalelungi și-a dat demisia din funcția de președinte al CC și judecător constituțional încă acum cinci zile.

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a depus un denunț la Procuratura Generală prin care a cerut inclusiv suspendarea provizorie din funcţie a judecătorilor Curții Constituționale și tragerea la răspundere a acestora.

Citeşte mai mult despre

CC

Noutăţile partenerilor

comentarii: