image
Sursa foto: Profimedia

Starul adversarei României de la EURO, categoric privind războiul din Ucraina. ”M-aş duce să lupt”

Fotbalistul echipei Arsenal, Oleksandr Zinchenko, a declarat că ar părăsi Marea Britanie pentru a lupta în Ucraina dacă ar fi chemat să o facă.

Jucătorul în vârstă de 27 de ani a spus că a donat aproximativ 1 milion de lire sterline pentru a ajuta oamenii din ţara sa natală de când Rusia a invadat Ucraina în 2022.

Preşedintele Volodimir Zelenski a promulgat un proiect de lege care reduce vârsta de mobilizare militară de la 27 la 25 de ani. Acest lucru ar permite ţării să cheme mai mulţi oameni pentru a-şi reface rezervele.

BBC Newsnight l-a întrebat pe fotbalist dacă ar răspunde la o chemare la luptă, dacă ar vedea mai multă importanţă în asta decât să rămână să joace fotbal în Premier League.

”Cred că răspunsul este clar. M-aş duce să lupt. Este greu de înţeles că, în urmă cu puţin timp, am fost în aceeaşi şcoală, ne jucam în curte sau pe terenul de fotbal, iar acum ei trebuie să ne apere ţara.

Şi, sincer, este greu de acceptat acest lucru, dar este ceea ce este. Nu putem renunţa. Ştiu că poate unii oameni ar putea crede că este mult mai uşor... pentru mine să fiu aici la Londra decât să fiu acolo în Ucraina.”, a spus Zinchenko.

În primele zile ale invaziei, Zinchenko a declarat că a trimis bani pentru a ajuta refugiaţii din Ucraina, iar donaţiile sale s-au ridicat la peste 1 milion de lire sterline, potrivit news.ro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: