image
Sursa foto: jurnal.md

Platon, lăsat să vorbească în fața presei, pentru prima oară în ultimii trei ani

Veaceslav Palton a fost lăsat să vorbească cinci minute cu presa, pentru prima oară în ultimii trei ani. El a declarat că toți cetățenii trebuie să știe un lucru: banii lor, dispăruți din sistemul bancar, au ajuns la Vladimir Plahotniuc și la Ilan Șor. „Sunt un om absolut nevinovat”, a continuat Platon, afirmând că poate demonstra cu probe toate schemele organizare de „regimul Plahotniuc”.

Veaceslav Platon a mai declarat presei că aceste scheme au fost tăinuite de instituțiile de drept.

În aceste acțiuni a fost implicat direct procurorul general, a mărturisit Veaceslav Platon.

Platon a confirmat faptul vinderii funcției de procuror general contra a două milioane de dolari, de care a vorbit recent fostul premier Vladimir Filat.

Platon spune că negocieri s-au purtat nu doar cu Filat, dar și cu alți politicieni.

Cât despre recunoașterea vinovăției în schema spălării banilor din Federația Rusă de către sora sa, Platon susține că aceasta ar fi fost constrânsă să își asume vina, întrucât are nevoie de îngrijire specială, fiind bolnavă.

Platon spune că are un plan exact de întoarcere a banilor furați din sistemul bancar.

Controversatul om de afaceri este convins că atunci când vor fi făcute publice probele pe care le deține, nevinovăția sa va fi evidentă.

Înainte de începerea ședinței am încercat să vorbim cu procurorul și să aflăm din ce cauză a lipsit de la proces data trecută. Andrei Baeșu ne-a spus că va face declarații la final.

Doar că, după închiderea ședinței, Baeșu a dispărut. La ședința de astăzi, în cel de-al treilea dosar deschis pe numele lui Veaceslav Platon, avocații au făcut patru cereri, prin care solicită să fie audiați la proces mai mulți martori, dar și ca ședințele de judecată să fie transmise online. Avocatul lui Palton explică și din ce motiv se vrea acest lucru.

Fostul procuror general Eduard Harunjen nu ne-a răspuns la apel pentru a da o replică. Veaceslav Platon a fost și astăzi escortat și păzit pe tot parcursul procesului de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, de o armată de mascați. Veaceslav Platon a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru escrocherie, fraude în proporții deosebit de mari în sistemul bancar și spălare de bani. Potrivit procurorilor, Platon ar fi controlat Moldinconbank și MoldovaAgroidbank, companiile de asigurări Moldasig, Asito și Alliance Insurance Group. Platon a declarat că nu era beneficiarul sau proprietarul acestor societăți, ci a reprezentat doar investitorii și le-a gestionat activele.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: