image
Sursa foto: border.gov.md

Ce soluții va interprinde Poliția de Frontieră pentru a evita blocajele la vamă în perioada sărbătorilor de iarnă

Serviciul Vamal anunță că în perioada sărbătorilor de iarnă va lucra în regim intensificat. Astfel, în cazul unor majorări de trafic se va suplimenta numărul polițiștilor de frontieră, se vor utiliza toate benzile disponibile într-un punct de trecere și se va mări numărul echipamentului special de control, care în mod operativ și în timp real vor realiza verificarea documentelor de călătorie.

Măsurile respective vor fi luate în legătură cu fluxul de persoane care vor reveni acasă pentru a petrece sărbătorile de iarnă, dar și pentru cei care vor pleca în afara țării.

Pentru al doilea an consecutiv, va fi o prioritate operativitatea la trecerea frontierei de stat pentru familiile cu copii minori.

Persoanelor care fac parte din Corpului Diplomatic va fi pusă la dispoziție o bandă de control suplimentară, amenajată special.

În scopul evitării formării cozilor, instituția de frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele.

În prezent sunt funcționale cu România 7 puncte de trecere, iar cu Ucraina – 33 de puncte de trecere.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: