image
Sursa foto: Getty Images

Anglia are motive să plângă: Mesajul lui Mourinho după ce englezii au ratat șansa de a juca finala CM

Franța și Croația se vor întâlni în finala Campionatului Mondial din Rusia. Pentru croați, aceasta este prima finală a unui turneu final, în timp ce francezii vor juca pentru a treia oară în ultimul act a unei Cupe Mondiale.

Croația a reușit cea mai bună performanță din istorie, după ce au învins Anglia în cea de a doua semifinală a Campionatului Mondial, scor 2-1. Înfrângerea naționalei "albionului" a fost comentat și de Jose Mourinho, antrenorul celor de la Manchester United. "The Special One" susține că Anglia are toate motivele să plângă pentru că a ratat o șansă mare.

"Anglia are motive să plângă pentru că au fost atât de aproape, însă au şi motive să fie optimişti. Este o echipă de jucători tineri, majoritatea vor prinde şi următorul Campionat Mondial şi vor avea mai multă experienţă de la club", a spus Jose Mourinho, conform goal.com.

Mourinho a vorbit și despre Croația, despre care a avut numai cuvinte de laudă. Thenicianul celor de Manchester United e de părere că performanța croaților e strict legată de evioluțiile jucătorilor croați la echipele de club.

"Este o realizare grozavă pentru o ţară care nu are o ligă de top, însă majoritatea jucătorilor croaţi nu joacă în Croaţia, ci afară. Din câte ştiu eu, atunci când lucrezi afară, ai un altfel de sentiment faţă de ţara ta", a adăugat Jose Mourinho.

Selecţionata Croaţiei s-a calificat în premieră în finala Cupei Mondiale de fotbal, miercuri seara, după ce a învins formaţia Angliei cu scorul de 2-1 (0-1, 1-1), la capătul prelungirilor, pe Stadionul Lujniki din Moscova, în a doua semifinală a turneului final din Rusia.

Croaţia şi-a depăşit astfel performanţa obţinută în 1998, când a câştigat medaliile de bronz. În finala de duminică, ''Vatreni'' vor înfrunta echipa Franţei, cea care îi învingea în semifinale acum 20 de ani, iar apoi obţinea titlul după o finală cu Brazilia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: