image
Sursa foto: Profimedia

Un fost internațional italian, campion cu AS Roma, a devenit primarul Veronei

Fostul internaţional italian Damiano Tommasi (48 de ani), campion în Serie A cu AS Roma, a devenit duminică noul primar al oraşului Verona.

Damiano Tommasi, candidat susținut de o coaliţie de centru-stânga (M5S), a câştigat alegerile în faţa primarului de dreapta Federico Sboarina, el obţinând 53,40% din totalul voturilor. Sboarina a obţinut 46,60%

Damiano Tommasi a reușit o victorie surprinzătoare la Verona, având în vedere că nu este membrul niciunui partid.

Nu va fi prima funcție administrativă deținută de către Damiano Tommasi, care a fost președintele Asociației Fotbaliștilor Profesioniști din Italia, între 2011 și 2018.

Damiano Tommasi, fost mijlocaș central, a jucat pentru naţionala Italiei în 25 de meciuri, în perioada 1998-2003, reușind să înscrie un gol.

Damiano Tommasi a jucat la Cupa Mondială din 2002, când “Squadra Azzurra” a fost eliminată în mod surprinzător în faza optimilor de finală, de Coreea de Sud, după prelungiri. Tommasi a fost integralist în acea partidă de tristă amintire pentru italieni.

La nivel de echipe de club, Damiano Tommasi a evoluat la Verona, AS Roma, Levante, Queens Park Rangers, Tianjin Teda, Sant’Anna d’Alfaedo şi La Fiorita.

Damiano Tommasi a câștigat un titlu în Serie (2001) și o Supercupă a Italiei (2002) cu AS Roma.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: