image
Sursa foto: Jurnal.md

Pachetul unic de acțiuni al Moldindconbank, achiziționat de o companie bulgară cu peste 764 de milioane de lei

Pachetul unic de acțiuni al băncii Moldindconbank a fost achiziționat astăzi, în cadrul licitației cu strigare desfășurate pe piața reglementată a Bursei de Valori, de către compania bulgară „Doverie-Invest”.

Potrivit Agenției Proprietății Publice, pachetul unic de 3 173 751 de acțiuni ale băncii a fost cumpărat pentru 764 048 815,74 lei.

Compania „Doverie-Invest” S.A. din Bulgaria obținuse permisiunea prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei.

Conform regulilor pieței reglementate privind organizarea și efectuarea tranzacțiilor cu pachetele unice de valori mobiliare pe piața reglementată a Bursei de Valori, tranzacția dată va fi finalizatăpe 22 martie.

Amintim că, la mijlocul lunii trecute, Agenția Proprietății Publice, în numele Guvernului Republicii Moldova, a achiziționat pachetul de 63,89% de acțiuni ale Moldindconbank, pentru a le vinde apoi investitorului bulgar.

Anterior, afaceristul Veaceslav Platon a declarat că în spatele companiei bulgare care și-a manifestat interesul de achiziționa Moldindconbank s-ar afla oligarhul Vladimir Plahotniuc. Potrivit lui Platon, compania bulgară a primit anterior refuz de la BNM pentru achiziția altor bănci din RM, iar din acest motiv a demisionat fostul guvernator al băncii centrale Sergiu Cioclea. Declarațiile lui Platon au fost însă dezmințite de BNM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: