image
Sursa foto: wox.com

Destituirea lui Donald Trump: Au început audierile publice în Congres

Democraţii vor să desfăşoare ancheta privind destituirea preşedintelui Donald Trump „fără ranchiună" şi „fără întârziere", a declarat miercuri congresmanul Adam Schiff, deschizând noua fază, publică, a procedurii, informează Agerpres.

Preşedintele republican Donald Trump "a invitat Ucraina să se amestece în alegerile noastre? A comis el un abuz?", s-a întrebat Adam Schiff, membru al Camerei Reprezentanţilor responsabil cu supervizarea anchetei.

"Cazul este atât de simplu şi de teribil", a adăugat el.

Congresul SUA a început miercuri o serie de audieri publice istorice în cadrul anchetei în vederea destituirii lui Donald Trump, pe care democraţii îl acuză de abuz de putere.

Sub privirile camerelor de filmat, Camera Reprezentanţilor a început interogarea lui William Taylor, însărcinatul cu afaceri american la Kiev, şi a lui George Kent, înalt responsabil al Departamentului de Stat specializat în Ucraina.

Cei doi diplomaţi au povestit deja în spatele uşilor închise eforturile desfăşurate de apropiaţi ai preşedintelui republican pentru a forţa Ucraina să îl ancheteze pe Joe Biden, bine plasat pentru a deveni candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din 2020.

Tot în deschiderea audierilor, un congresman republican a spus că ancheta este "o campanie de calomnii orchestrată cu meticulozitate în media".

Ancheta se înscrie "într-o operaţiune desfăşurată de trei ani de democraţi, de media corupte şi de birocraţi partizani care vor să anuleze rezultate alegerilor din 2016", a afirmat Devin Nunes, în numele republicanilor din comisia juridică a Camerei Reprezentanţilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: