image
Sursa foto: Curentul.md

Prim-ministrul Maia Sandu anunță că șeful Agenției Proprietății publice va fi demis

Prim-ministrul Maia Sandu anunță că la următoarea ședință a Guvernului, directorul Agenției Proprietăţii Publice Vladimir Baldovici, va fi demis din funcție pe motiv că în ultimele zile instituția ar fi anunțat un concurs de privatizare a unor bunuri ale statului la preț diminuat.

Într-un mesaj publicat pe pagina oficială de facebook, prim-ministrul Maia Sandu susține că chiar dacă ieri s-a constituit comisia de anchetă pentru a analiza cum s-au desfășurat procesele de privatizare a proprietății publice începând cu anul 2013, exponenţii regimului aflaţi încă în funcţii continuă procesul de sustragere a bunurilor proprietăţii publice.

„Deși am anunțat public despre faptul că vom porni o anchetă cu privire la ilegalitățile comise de reprezentanții fostului regim pentru a elibera instituțiile de corupție, exponenţii regimului aflaţi încă în funcţii continuă procesul de sustragere a bunurilor proprietăţii publice. De exemplu, potrivit informaţiei publice accesibile pe site-ul Agenţiei Proprietăţii Publice, la 14.06.2018 ora 18.47 (adică imediat după conferinţa de presă organizată de Partidul Democrat la 17.30, prin care au anunţat ”retragerea de la guvernare”), a fost plasat un anunţ privind desfăşurarea concursului comercial de privatizare a mai multor bunuri proprietate publică de stat. Între aceste bunuri, regăsim, de exemplu, Sanatoriul „Moldova” din Truskaveţ, Ucraina, cu un preț care pare diminuat semnificativ față de prețul real”, susține Maia Sandu.

Prim-ministrul a mai declarat că activitatea comiseii se va axa pe privatizările care au ridicat mari semne de întrebare cu privire la corectitudinea și legalitatea lor - Aeroportul Chișinău, Air Moldova, Gările și Stațiile Auto etc.

„Solicit Agenției Proprietății Publice să identifice modalitățile legale prin care să suspende temporar procesele de privatizare începute. În același timp, anunț că la următoarea ședință de Guvern directorul Agenţiei Proprietăţii Publice, Vladimir Baldovici, va fi demis din funcție”, se arată în mesajul prim-ministrului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: