image
Sursa foto: Jurnal.md

Alexandru Slusari, după ce AIC a revenit în gestiunea statului: „Cu mare întârziere este restabilită echitatea”

Concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău este una dintre cele mai grave crime economice comise împotriva țării noastre. Guvernarea trebuie să dea dovadă de un management mai eficient și să pornească o reabilitare a aeroportului. Totodată, există mai multe persoane din gruparea criminală a lui Plahotniuc care au interesul să discrediteze gestionarea aeroportului de către stat. Declarații în acest sens au fost făcute de fostul deputat Alexandru Slusari în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Slusari a fost întrebat despre ce au obținut cetățenii R. Moldova prin această revenire a aeroportului în gestiunea statului.

„Cu mare întârziere este restabilită echitatea. Ceea ce s-a întâmplat cu AIC este una dintre cele mai oribile crime economice împotriva RM, după furtul miliardului, comisă de gruparea criminală Plahotniuc. Trebuie să ne întoarcem la rădăcinile problemei. Anul 2013 a fost un an catastrofal pentru Moldova, atunci statul a fost deposedat de pachetul de control al BEM, la înțelegerea lui Șor, Plahotniuc și Filat, și tot atunci s-a întâmplat și crima cu concesiunea aeroportului. Arhitectorul la toate crimele a fost Serghei Iaralov, consilierul ministrului Economiei de atunci, Valeriu Lazăr, și care a lucrat, de la începutul lui 2013 și până la finele lui, când s-au produs aceste două lucruri criminale. Concesiunea aeroportului s-a produs contrar normelor legale și a urmărit scopul de a consolida grupările criminale, care au capturat statul, și de a asigurat o sursă robustă de venit pentru salariile în plic ale deputaților, corupție, avansarea grupării criminale politice Șor etc.”, a spus politicianul.

Totodată, fostul deputat a mai menționat că guvernarea actuală trebuie să aibă voință politică și să ducă lucrurile care țin de aeroport până la capăt.

„Totul a fost gândit din start. Ceea ce trebuia să se întâmple în 2019 s-a petrecut acum. Urmează să vedem exact ce am pierdut, trebuie să se facă un audit, o evaluare a situației. Eu cred că vor fi descoperite foarte multe lucruri urâte. Este important să existe voință politică acum, ca toate lucrurile din 2013 încoace să fie duse până la capăt. Dar și gașca cea care era atunci la guvernare să fie trasă la răspundere. Statul trebuie să dea dovadă de un management mai eficient și să pornească o reabilitare a acestui obiectiv, pentru că este unul strategic și foarte important, mai ales în condițiile geopolitice în care se află R. Moldova. Au rămas multe persoane care au legături cu grupările criminale și care au interesul să discrediteze gestionarea de către stat a aeroportului și statul”, a declarat Slusari.

Vezi și: Maia Sandu, despre Aeroport: Mai multe curse la prețuri accesibile, taxa de 9 euro - revizuită, AIC să devină nod regional

FOTO: Toate bunurile Avia Invest vor trece în gestiunea Aeroportului Internațional Chișinău

Emisiunea „Ora Expertizei” poate fi urmărită integral mai jos.

Noutăţile partenerilor

comentarii: