image
Sursa foto: jurnal.md

O listă de pușcăriabili // Mai pe scurt

MAI PE SCURT, avem o prima veste buna pentru alegerile din februarie. Pe primul loc in buletinul de vot va fi Partidul Banditilor, asa ca deja ne va fi mai usor sa stim pentru care loc nu votam. De fapt, stiti ce ne spune lista de candidati a PD-ului? Este exact aceea care va trebui folosita atunci cand indivizii din ea vor trebui judecati si trimisi dupa gratii. Exact in ordinea in care sunt. De la primii trei – Plahotniuc, Filip, Candu si pana la ultimul, al 53, fostul comunist Golovin care i s-a vandut lui Plahotniuc.

Ieri am primit poate a suta dovada ca in persoana PD avem de a face cu o organziatie criminala, finantata din bani murdari. Ma refer la o investigatie RISE Moldova despre banii Partidului Democrat. Astazi pana si copiii inteleg ca acest asa zis partid este finantat din banii furati de Plahotniuc. Si atunci ce fac smecherii de acolo ca sa ascunda lucrul acesta? Ii pun pe membrii simpli PD sa semneze hartii precum ca ei au donat sume de bani pentru partid. Si omul, daca este amenintat ca isi pierde locul de munca, semneaza, nu are ce face. Are un salariu de cateva mii de lei si semneaza hartie ca a dat partidului 25 de mii de lei.

L-am vazut pe barbatul care zicea ca el daca ar avea 25 de mii de lei nici nu ar lucra. Tot el a povestit cum a fost obligat sa semneze si cum a mai fost obligat sa vina la adunarea din 21 octombrie la Chisinau, la care daca nu venea, pierdea locul de munca. Tare ma tem ca dupa aceste dezvaluiri omul a si fost alungat de la serviciu.

In afara de barbatul despre care va vorbesc, au mai fost si alte persoane care au recunoscut ca nu au dat nici un ban, nu au semnat nicio hartie si ca nici macar nu au stiut ca au fost pusi intr-o asemenea lista. Au fost insa si altfel de membri PD pe care mi-a fost rusine sa-i aud si sa-i vad. Domni si doamne parca serioase, mature, cu copii, unele si cu nepoti minteau de ingheata apele. Se vede de la posta ca nu au donat nici un banut, se incurca in cifre, dar mint cu nerusinare ca au dat. Nu va este greata de voi, nu va este rusine ca va vad copiii vostri, rudele, colegii, va vede spunand minciuni localitatea intreaga in care locuiti?!

Poate va mai amintiti episodul cand jurnalistii l-au intrebat pe numarul doi din lista banditilor, Pavel Filip, cum se face ca Partidul Democrat a adunat cei mai multi bani si cam toti in aceiasi perioada, in unele cazuri in aceiasi zi. Si Pavlusa, cum obisnuiesc eu sa-zic, ati auzit ce a spus? Ca ”Partidul Democrat este cea mai organziata formatiune politica din RM. Si putem face aceste lucruri bine organziat, rapid…” ”Aceste lucruri”, da, Pavlusa, asa numesti tu falsificarea listelor si semnaturilor de donatori?!

MAI PE SCURT, va mai repet, la alegerile din 24 februarie avem un reper ferm: pe primul loc in buletinul de vot este partidul banditilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: