image
Sursa foto: mediafax.ro

Inundaţii majore în Iran: Zeci de persoane rănite şi case avariate din cauza ploilor abundente

Cel puţin 21 persoane au murit, iar alte 110 au fost rănite, în urma ploilor abundente care au cauzat inundaţii severe în Iran, transmite BBC.

Apele au blocat drumuri şi au cauzat alunecări de teren.

Agenţiile de salvare şi voluntarii îi ajută pe cei răniţi, în timp ce serviciile de urgenţă avertizează că ploile vor continua.

Furtunile puternice din regiune au adus ploi cât pentru o lună întreagă în doar câteva ore, potrivit meteorologului CNN Taylor Ward. Cuplat cu terenul din zonă, acest lucru poate provoca un efect de funneling, care nu este neobişnuit de întâlnit în unele episoade extreme de inundaţii bruşte. 

„Odată cu sosirea unor precipitaţii abundente în ţară, mai mult de 13 provincii ale ţării sunt afectate de ploi, zăpadă şi viscol, căile de comunicaţii ale ţării fiind complet blocate", a declarat agenţia semi-oficială Mehr News .

Organizaţiile de urgenţă şi de salvare sunt pe deplin în alertă în Isfahan şi Teheran deoarece se prognozează că ploaia torenţială va continua să scadă în mare parte a ţării, în special în sud-vestul Iranului central. Furtuna va continua să afecteze Iranul în dimineaţa zilei de marţi, înainte ca sistemul meteorologic să înceapă să se relaxeze marţi târziu, transmite CNN.

Cel puţin 21 persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren produse în mai multe regiuni din Iran, conform unui nou bilanţ anunţat marţi de serviciile de intervenţie, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Liderul suprem Ali Khamenei a transmis mesaje de condoleanţe familiilor victimelor şi a cerut autorităţilor să intensifice eforturile, scrie mediafax.ro.

Cel puţin 110 persoane au fost rănite în inundaţii, a informat ministrul Sănătăţii. Zona cea mai afectată este oraşul Shiraz, situat în sud-vestul Iranului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: