image
Sursa foto: border.gov.md

Motivul pentru care o familie din Irak a fost reținută pe aeroportul din Chișinău

O familie din Irak, compusă din trei membri, a fost reținută ieri, pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce au fost depistați cu actele de identitate falsificate. Persoanele au primit refuz de intrare și tranzitare a țării, ca urmare vor face cale întoarsă cu aceeași destinație.

După sosirea cursei regulate Istanbul – Chișinău, pe coridorul de tranzit la linia de control s-a apropiat o familie, mama, tata și fiul. Aceștia au oferit pentru autorizarea trecerii, pașapoartele cu semne discrete de falsificare, care ar fi fost emise de către autoritățile croate.

În timpul verificărilor adiționale, în bagajul bărbatului au fost găsite pașapoartele autentice eliberate pe numele acestora de instituția competentă din Irak.

Totodată, au mai fost depistate și două cărți de identitate de tip ID-1 cu identitatea soților, un permis de conducere emis pe numele bărbatului și trei asigurări medicale de tip international ce aparțineau posesorilor, toate cu semne vădite de falsificare, țara de origine fiind Croația. Actele au fost ridicate și supuse examinării speciale. Conform tichetelor de îmbarcare, atât soții cât și fiul acestora urmau să ajungă în Paris, fapt pentru care nu au putut oferi detalii despre scopul destinației, dar și prezentarea la control a pașapoartelor falsificate sub altă identitate și camuflarea celor autentice.

Pe cazul dat a fost întocmit proces verbal de audiere și constatare a faptei săvârșite. Actele sunt transmise în laboratorul tehnico-criminalistic. Persoanele au primit refuz de intrare și tranzitare a țării, ca urmare vor face cale întoarsă cu aceeași destinație.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: