image
Sursa foto: moldpres

Reacția televiziunii naționale la flasmobul din fața instituției

Conducerea televiziunii naționale nu a ieșit să vorbească cu protestatarii care au organizat astăzi un flashmob în fața instituției, dar a venit cu o reacție oficială.

„Citând una dintre lozincile utilizate de participanții la flashmob, menționăm că Moldova 1 este și va rămâne televiziunea poporului, respectând cu strictețe deontologia profesională și având ca reper interesul public. Mai mult, îndemnul organizatorilor flashmob-ului, cităm...”în aceste condiții este extrem de important ca instituția publică de televiziune și radiodifuziune, plătită din banii contribuabililor, să informeze corect populația, să fie o porta-voce a poporului, să presteze servicii de programe obiective, să corespundă plenar statutului său de instituție nesubordonată politic, pusă în exclusivitate în serviciul poporului” este în perfectă concordanță cu ceea ce realizăm zi de zi, cu resurse minime. Drept dovadă am adus și aducem argumente concludente în acest sens. Am vrea să amintim celor care declară că suntem o instituție captivă că Moldova 1 este unul dintre puținele posturi tv care, potrivit monitorizărilor independente (Centrul pentru Jurnalism Independent, OSCE, API, CCA etc.), a reflectat echilibrat toate campaniile electorale, oferind acces egal concurenților electorali, fără a favoriza sau defavoriza evident vreunul dintre candidați. Și această constatare confirmă faptul că valorile deontologiei profesionale reprezintă pentru noi cel mai important punct de reper”, se arată într-un comunicat al instituției.

„În contextul celor expuse, solicităm repetat suportul societății civile, ong-urilor de media, dar și misiunilor diplomatice acreditate, să ia atitudine față de încercările de imixtiune în politica editorială a postului public de televiziune, dar și față de mesajele calomnioase care ne afectează imaginea. La rândul nostru, vă asigurăm că Moldova 1 respectă și va respecta standardele deontologiei jurnalistice și dreptul cetățenilor la o informare corectă, obiectivă şi echidistantă”, mai scrie în comunicat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: