„Deocamdată Mitropolia nu a adoptat vreo decizie în acest sens. Atât doar că instituția bisericească regretă enorm acest caz, întrucât, prin astfel de acțiuni, se lovește în imaginea clerului bisericii. Acțiunea părintelui diacon Văluță sigur că este inadmisibilă, condamnabilă. Mitropolia va lua atitudine în aces sens. Instanța bisericească de resort se va convoca în legătură cu acest caz, după care va lua o decizie. Părintele Ghenadie Văluță va fi sancționat disciplinar”, a declarat episcopul Ioan Moșnețul, pentru Jurnal.

Amintim că ieri opinia publică a fost bulversată de imagini apărute pe rețelele de socializare în care preotul Ghenadie Văluță a fost surprins în timp ce trăgea din urma sa un câine legat cu un lanț de fier de mașină.

Acesta și-a recunoscut vina și a spus că vroia să ducă animalul din localitate pentru că ar fi agresiv și a mușcat un copil și că nu l-a luat în mașină ca să nu muște sau să nu facă mizerie.

În urma imaginilor apărute în presă, Inspectoratul de Poliție Anenii Noi a pornit un dosar contravențional pentru cruzime față de animale, ceea ce se pedepsește cu amendă de la 600 la 1200 de lei. După procedură se va stabili dacă Ghenadie Văluță va fi tras la răspundere penală.

Totodată, cazul a stârnit o revoltă imensă în mediul online, unde a fost creată o petiție, care până acum a fost semnată de aproape 25 de mii de persoane.