image
Sursa foto: jurnal.md

Ambasadoarea Tatiana Molcean, numită în funcția de Secretar Executiv a Comisiei Economice pentru Europa a ONU

Ambasadoarea Tatiana Molcean a fost numită în funcția de Secretar Executiv a Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite

Potrivit Ministerului Afaerilor Externe și Integrării EDuropene, alegerea Tatianei Molcean în aceasta funcție de top management al ONU urmare a unui concurs competitiv este o reconfirmare a calităților sale diplomatice și a cunoștințelor în domeniile de competență ale organizației.

Secretarul Executiv UNECE este numit in funcție de Secretarul General ONU si face parte din Grupul de Management Superior al ONU.

Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa a fost fondată în 1947 pentru a încuraja cooperarea economică între statele membre. fiind una dintre cele cinci comisii regionale ale Națiunilor Unite.

Această platformă vine să faciliteze o mai bună integrare economică între cele 56 de state membre din Europa, America de Nord și Asia Centrala, promovând dezvoltarea și prosperitatea economică prin: dialog politic; negocierea instrumentelor juridice internaționale; elaborarea de reglementări și norme; schimbul și aplicarea celor mai bune practici; expertiză economică și tehnică; precum și cooperare tehnică pentru țările cu economii în tranziție.

Noutăţile partenerilor

comentarii: