image
Sursa foto: facebook/Alexandru Slusari

Slusari: După expulzarea cetățenilor turci, autoritățile UE au constatat că dictatura din RM îl poate afecta pe fiecare

După expulzarea abuzivă și nejustificată a profesorilor de la Liceul Teoretic „Orizont”, autoritățile UE au constatat că dictatura în țara noastră îl poate afecta pe fiecare cetățean. Aceasta este concluzia vicepreședintelui Platformei DA, Alexandru Slusari, după întrevederile cu conducerea Partidului Popular European de la Bruxelles.

„După Rezoluția Parlamentului European din 5 iulie cu multe constatări dure și neplăcute la adresa guvernării din Moldova, situația în țara noastră a început să degradeze cu o viteză și mai mare. În 2 luni regimul Plahotniuc a aprobat în mare pripă amnistia capitalului cu riscul uriaș pentru legalizarea miliardelor furate din sistemul bancar și spălarea banilor murdari ai mafiei internaționale. S-a pornit procesul hărțuirii deschise a opoziției antioligarhice și activiștilor civici cu dosarele penale fabricate, zădărnicirea ilegală a întrunirilor pașnice, provocarea violențelor și evacuarea forțată a protestatarilor cu o cruzime demonstrativă”, susține Alexandru Slusari.

„Toate structurile Uniunii Europene deja foarte bine văd traiectoria Moldovei spre despotia unui om inadecvat. Dar după ultimile evenimente cu expulzarea abuzivă și nejustificată a profesorilor liceului Orizont autoritățile UE au constatat că dictatura în țara noastră îl poate afecta pe fiecare cetățean”, a declarat Slusari.

Potrivit lui Alexandru Slusari „Plahotniuc și cei din anturajul lui sunt de facto persoanele non grate pentru oficialii UE. Însă acest individ încearcă din răsputeri să atribuie același statut Moldovei în raport cu lumea civilizată”.

„Moldova deja are în palmaresul său politic mai multe antirecorduri la nivel european. Cel mai mare furt bancar raportat la PIB, produs în cel mai scurt timp. Premieră pentru Europa - nevalidarea alegerilor primarului general din capitală, evaluate pozitiv de către toți observatori naționali și internaționali și recunoscute de către toți concurenții electorali”, spune Slusari.

Însă, acum Plahotniuc împinge Moldova cu viteza luminii spre următoarea treaptă negativă - nerecunoașterea alegerilor parlamentare din partea lumii civilizate, susține Alexandru Slusari.

„Foarte probabil că ideea respectivă ar fi reflectată în următoarea Rezoluție a Parlamentului European privind situația din țara noastră. Mulți oficiali din structurile UE sunt determinați să meargă pe această calea dacă regimul nu va renunța de la lupta cu oponenții cu metodele banditești și nu se va întoarce la standadele democratice în cadrul procesului electoral”, a declarat vicepreședintele Platformei DA.

„Dacă Plahotniuc a anulat alegerile relativ libere din Chișinău, atunci țările civilizate dispun de dreptul plenar să nu recunoască un scrutin antidemocratic, pornit cu carențe grave cu mult timp înainte de ziua votării. Este absolut inadmisibil să acceptăm situația când orice oponent real al puterii să riște libertatea și viața sa doar pentru faptul participării în electorală. Așa s-a exprimat un deputat din legislativul european. Eu nu am ce adăuga la această axiomă. Poate doar o singură frază. Dacă alegerile parlamentare vor fi organizate măcar parțial corect și liber, noi vom demonta acest regim mafiot și antipopular!”, a conchis Slusari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: