image
Sursa foto: captură video

Zăpada de pe Transfăgărășan are șase metri: Muncitorii speră că drumul va putea fi deschis peste o lună

Stratul de zăpadă depăşeşte în unele zone şase metri pe Transfăgărăşan, iar drumarii lucrează la deszăpezire, astfel încât drumul să poată fi deschis circulaţiei începând din 1 iulie.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov anunţă că lucrările de deszăpezire avansează greu în unele zone ale Transfăgărăşanului, din cauza stratului gros de zăpadă şi a bucăţilor de stâncă aduse de avalanşe în timpul iernii, a notat mediafax.

„Lucrăm în continuare la curăţarea zăpezii de pe Transfăgărăşan (DN7C) însă colegii noştri de la Districtul Bâlea avansează destul de greu. Stratul de zăpadă bătătorită depăşeşte pe alocuri 5-6 metri grosime şi este plină de bucăţi mari de stâncă aduse de avalanşele din timpul iernii”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanţii DRDP Braşov.

Ei au postat şi imagini din timpul lucrărilor, în care se vede că zăpada ajunge la înălţimea utilajelor care intervin. Data oficială pentru redeschiderea circulaţiei pe toată lungimea Transfăgărăşanului este 1 iulie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: