image
Sursa foto: digisport.ro

Al Khelaifi e puternic: investiţii de 1,5 miliarde € la PSG + un nou ţel măreţ

În ultimii 7 ani, de când Al Khelaifi a devenit președinte, gruparea de pe Parc des Princes a obținut, în total, 18 trofee, iar în sezonul actual mai poate obține unul, dacă va câștiga și Cupa Franței. Presa din Franţa anunţă şi suma uriaşă pe care a investit-o omul de afaceri care se află la cârma celor de la PSG: 1,5 miliarde de euro.

L'Equipe, citată de digisport.ro, scrie că Al Khelaifi a investit 850 de milioane de euro numai în transferuri. Cel al lui Neymar - cel mai scump jucător din istorie - l-a costat 222 de milioane de euro, în vară. 180 de milioane de euro a costat şi transferul lui Mbappe, mutare realizată tot înaintea începutului sezonului în curs. Sursa citată menţionează că în total, din 2011, "nota de plată" a lui Al Khelaifi la PSG se ridică la 1,5 miliarde de euro.

L'Equipe mai anunţă că în afara unor transferuri de răsunet, următorul ţel măreţ al omului de afaceri din Qatar este mărirea capacităţii stadionului pe care PSG îşi desfăşoară meciurile de pe teren propriu. Parc des Princes are acum 47.929 de locuri, iar Al Khelaifi vrea să mărească arena la 60.000 de locuri în viitorul apropiat.

În încheierea materialului, francezii au făcut şi o comparaţie: de când a preluat-o pe Olympique Marseille, în 2016, omul de afaceri american Frank McCourt a investit "doar" 150 de milioane de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: