image
Sursa foto: Mediafax.ro

Două persoane au fost arestate după ce au dat foc la un steag american în apropiere de Casa Albă

Serviciul de protecţie şi pază a demnitarilor, Secret Service, a anunţat că două persoane au fost arestate joi, de Ziua Naţională a Statelor Unite, în urma incendierii unui steag pe Bulevardul Pennsylvania, în faţa Casei Albe, informează site-ul publicaţiei Time, citat de mediafax.ro.

Incidentul s-a produs ieri după-amiază, cu câteva ore înainte de discursul preşedintelui american Donald Trump la evenimentul "Salutări Americii".

Secrete Service a transmis că o persoană a fost arestată pentru agresarea unui ofiţer de poliţie şi incendiere cu intenţii maliţioase, iar cea de-a doua persoană a fost arestată pentru împiedicarea unei investigaţii a poliţiei şi pentru că s-a opus arestării.

Incendierea steagului american nu este ilegală potrivit legislaţiei din SUA, însă Secret Service a transmis că acţiunea a încălcat limitele unei autorizaţii emise de Serviciul Naţional pentru Parcuri.

Doi ofiţeri ai Secret Service au fost răniţi uşor în timpul arestării celor două persoane.

S-au înregistrat şi unele incidente violente între manifestanţii anti-Trump şi demonstranţii pro-Trump, relatează postul CNN.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: