image
Sursa foto: WCCO

Bărbatul care și-a înscenat moartea pentru două milioane de dolari este originar din Belarus

Bărbatul din Statele Unite care și-a înscenat moartea, într-o localitate din Republica Moldova, pentru a încasa două milioane de dolari de la o companie americană de asigurări, este originar din Belarus. Procurorii spun că actele privind presupusul deces al bărbatului au fost falsificate de către medicul legist, care, în 2011, a investigat cazul. Nu este clar, deocamdată, de ce totul s-a întâmplat anume în Republica Moldova.

Potrivit procurorilor, atât bărbatul cât și soția acestuia sunt din Belarus, dar dețin cetățenie americană. La fel, există un dosar penal deschis pe numele mai multor persoane din Republica Moldova, implicate în schema pusă la cale de cei doi soți.

Precizăm că în luna martie 2010, Igor Vorotinov a obținut o poliță de asigurare de viață. Vorotinov i-a desemnat pe soția și fiul său drept beneficiari. Un an mai târziu, însă, la intrarea în satul Cojușna a fost depistat un cadavru. Potrivit actelor de identitate, era vorba de anume Igor Vorotinov, fapt confirmat şi de soţia sa, chemată în Republica Moldova pentru identificare.

Ulterior, revenită în Statele Unite, femeia a încasat poliţa de asigurare în valoare de două milioane de dolari. În schemă a fost implicat și fiul celor doi soți. El a fost reținut în 2013 pe aeroportul din Detroit, Michigan, la întoarcerea dintr-o călătorie în Republica Moldova. În laptopul confiscat, polițiștii au găsit fotografii cu tatăl acestuia, Igor Vorotinov, făcute în același an. Astfel, s-a dovedit că presupusul decedat este viu.

În 2016, femeia a fost condamnată la trei ani și o lună de detenție, iar fiul de 28 de ani a pledat și el vinovat, și a fost condamnat la trei ani de probațiune, și obligat să restituie cele două milioane de dolari. În cazul lui Igor Vorotinov, tribunalul american urmează să pronunțe sentința.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: