image
Sursa foto: 123rf.com

Asociația „Viața fără leucemie” le-a pregătit micilor luptători un spectacol de poezie și cântece // VIDEO

Au luptat și au ieșit învingători. Vorbim despre copiii diagnosticați cu diferite afecțiuni oncologice, dar au sfidat boala cu dârzenie. În contextul Zilei Internaționale a copilului bolnav de cancer, Asociația „Viața fără leucemie” le-a pregătit micilor luptători un spectacol de poezie și cântece, în colaborare cu Centrul „Artico”.

„Maladia oncologică la copil este o provocare pentru întreaga familie și mulți din ei, după ce termină tratamentul, nu vor să-și amintească de perioadele grele pe care le-au avut în viață, și este normal, și este firesc. La nivel internațional s-a constat că totuși cancerul la copii diferă de cancerul la adulți și ei nu pot fi tratați în mod egal. Ne-am propus să fim solidari cu toată lumea”, spune Natalia Bajurean, președintele Asociației „Viața fără leucemie”.

Ana Țurcanu, mamă a două fetițe, a rămas fără cuvinte, când medicii i-au spus că una dintre copile suferă de leucemie acută limfocitică.

Printr-o asemenea situație a trecut și Ana Macovei. Tratamentul copilului ei a durat un an.

Maxim a reușit să învingă boala și astăzi e un copil fericit.

Ziua Internațională a copilului bolnav de cancer este marcată anual pe 15 februarie. În 2022, în Republica Moldova erau 78 de copii diagnosticați cu diverse tumori.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: