image
Sursa foto: wikipedia.org

Bubo Bubo, o bufniță care i-a terorizat pe olandezi, a fost trimisă la reeducare în România

Locatar nou la Zoo Târgu Mureș: o bufniță. Pasărea răpitoare a fost capturată și dusă la Grădina Zoologică din Amsterdam, după ce a atacat mai multe persoane într-un parc. Acum a ajuns în România, acolo unde există încă două exemplare similare. Bufniţa, dintr-o specie protejată, a devenit rapid atracția principală a locului datorită poveştii ei.

Bufnița a fost trimisă în România în voiaj forţat după ce a atacat mai mulți oameni într-un parc din Amsterdam. Pentru că era un pericol, a fost dusă la grădina zoologică, dar acolo a creat alte probleme pentru că nu s-a înțeles cu restul păsărilor.

Horațiu Gorea, director Zoo Tg. Mureș: „Și-a stabilit teritoriul în acel părculeț, iar tot ce trecea prin zona respectivă, ca erau oameni, că erau copii, animale, erau alungați, atacați, ea aparându-și teritoriul. Colegii de acolo, știind ca am mai avut și mai avem exemplare din această specie, ne-a fost oferită și am acceptat-o cu drag în colecția grădinii zoologice din Târgu Mureș.”

Bufnița pare sa se simta bine pe meleagurile românești. Ca măsură de precauție, a fost instalată singură în adăpost, transmite Digi24.

Păsările din această specie au o greutate de aproape 3 kilograme și o lungime de 70 de centimetri.

Horațiu Gorea, director Zoo Tg. Mureș: „Interesul și atenția sunt deosebite pentru acest exemplar. Este posibil să avem și vizitatori din Olanda care au fost în contact cu acest exmplar și care doresc să vină la Târgu Mureș.”

Deocamdată cei mai curioşi vizitatori sunt copiii.

Grădina Zoologică din Târgu Mureș este cea mai mare din România, având peste 1.200 de animale din peste 190 de specii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: