image
Sursa foto: Getty Images

Contract de milioane: Drepturile de televizare pentru liga a doua engleză, vândute pe o sumă record

English Football League a anunţat că a vândut drepturile de televizare ale meciurilor din liga a doua postului de televiziune Sky Sports. Afacerea este cifrată la 668 de milioane de euro, fiind valabilă pentru următorii cinci ani.

Sky Sport a cumpărat drepturile de televizare ale meciurilor din Championship, urmând să plătească 134 de milioane de euro pe sezon, pentru următorii cinci ani. Contractul nu a fost primit însă cu entuziasm şi din partea echipelor. Cincisprezece cluburi din Championship au dorit să refuze oferta Sky, apreciind că acest contract este pe o perioadă prea mare şi nu aduce prea mulţi bani. Pentru EFL, oferta Sky a fost însă cea mai mare.

Oferta a trecut fără probleme de votul Comisiei EFL, din care au făcut parte şi reprezentanţii a şase cluburi, dintre care trei din Championship. Alţi doi au reprezentat echipele din League One şi unul a reprezentat League Two, a treia, respectiv a patra ligă engleză.

Cu acest acord, Sky va putea difuza 138 de meciuri pe sezon, totalul urmând să includă şi 20 de partide din League One şi League Two. Un calcul simplu arată că, pentru cele 134 de milioane de euro plătite anual, Sky Sports va primi dreptul de televizare pentru două sau trei meciuri pe etapă, din totalul de 11.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: