image
Sursa foto: captură video

Nicu Popescu, noul ministru de Externe din Guvernul Sandu, la Euronews: „Oligarhul refuză să plece de la putere” // VIDEO

Republica Moldova a fost guvernată în ultimii ani de un oligarh care acum refuză să plece de la putere. Astfel a comentat situația politică de la Chișinău ministrul desemnat de Externe, Nicu Popescu, într-un interviu pentru Euronews.

Nicu Popescu, care activează la Consiliul European pentru Relații Externe și predă la prestigiosul Institut de Studii Politice din Paris, urmează să ajungă la Chișinău pentru a depune jurământul și a-și ocupa funcția de ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene în Guvernul condus de Maia Sandu.

„Țara se află într-un moment crucial. În ultimii ani, a fost guvernată de un oligarh. Oligarhul a pierdut la alegerile din februarie și acum nu dorește să părăsească puterea. Ne confruntăm în mod evident cu o situație constituțională", a spus Popescu, care a denunțat deciziile Curții Constituționale a RM, adăugând că sistemul judiciar din Moldova a fost "politizat".

Noul guvern este susținut de majoritatea alegătorilor care și-au exprimat voința în februarie în alegerile recunoscute drept "libere și corecte" de mai multe instituții, inclusiv Consiliul Europei și SUA, a adăugat el.

„Această criză se datorează în mare parte faptului că populația Republicii Moldova nu dorește să fie condusă de un guvern care nu este susținut de o majoritate a alegătorilor", a mai spus ministrul desemnat al Afacerilor Externe.

Potrivit Euronews, UE, Statele Unite și Rusia deja și-au anunțat sprijinul pentru noua putere de la Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: