image
Sursa foto: siberiantimes.com

Un urs polar înfometat a mers 1.500 de km, până în primul oraș: „Abia mai poate să clipească de foame”

Un urs polar înfometat a mers înspre sud, la 1.500 de kilometri distanță de Oceanul Arctic - habitatul său natural, în căutarea hranei.

Potrivit publicației Siberian Times, citată de Digi24, ursul polar extrem de slab ar fi traversat Peninsula Taimîr și a ajuns în orașul industrial Norilsk. Irina Yarinskaya, fotoreporter la ziarul local Zapolyarnaya Pravda, a surprins uriașul mamifer în ipostaze neobișnuite: printre mașinile din trafic sau foarte aproape de oameni.

Irina s-a declarat foarte afectată de această apariție. „Este atât de înfometat încât abia mai poate să clipească, să își țină ochii deschiși și să meargă. S-a întins la pământ și s-a odihnit o bună bucată de vreme, după care a traversat strada și a intrat în zona industrială”, a spus Irina.

Înainte de a ajunge la Norilsk, ursul a traversat și localitatea Talnakh, unde mai mulți localnici l-au filmat.

Autoritățile locale spun că, fiind vorba de o specie protejată, nu se pot atinge de urs decât în momentul în care vor primi undă verde de la Moscova. Abia atunci pot seda ursul, după care ar putea fi dus la un parc zoologic sau chiar înapoi, pe țărmul oceanului.

Adolescenții care au fimat mamiferul spun că s-au apropiat la 40 de metri de el, însă acesta nu a reacționat deloc.

Anatoly Nikolaychyuk, șeful Departamentului de vânătoare, a spus că s-a apropiat la 20 de metri de urs și acesta n-a avut reacție nici măcar la motorul mașinii. „Nu am coborât din mașină, pentru că un urs polar poate sări și 6 metri. Deși slab, pare destul de sănătos”, a spus Anatoly Nikolaychyuk.

Este pentru a doua oară în 40 de ani când un urs polar ajunge în Norilsk. În 1977, localnicii au împușcat ursoaica ajunsă în localitate pentru că era agresivă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: