image
Sursa foto: Jurnal.md

Bunurile lui Igor Dodon, puse sub sechestru de procurorii anticorupție; Dodon: „Teatru propagandistic”

Procurorii anticorupție au aplicat sechestre pe anumite bunuri care aparțin fostului șef de stat, Igor Dodon.

Acesta a fost invitat astăzi la Procuratura Anticorupție pentru a i se aduce la cunoștință hotărârea prin care s-a dispus punerea sub sechestru a anumitor bunuri în procesul investigației penale în care acesta este vizat. Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Igor Dodon a comentat decizia procurorilor ca fiind „un teatru propagandistic”.

„Procurorii aserviți politic au înțeles că dacă dosarul intentat împotriva mea nu are succes juridic, atunci trebuie de făcut jocuri și gesturi propagandistice. Iar un element al acestui teatru propagandistic este să fie pus sechestru pe un șir de bunuri de-ale mele și ale rudelor, inclusiv pe active pe care nu le am în proprietate, fie sunt în gaj în bănci (adică îngheață și imobilizează toate bunurile rudelor mele dobândite corect și licit, până la decizia finală a instanței de judecată care poate dura câțiva ani). Scopul puterii și a echipei de procurori subordonați politic este evident – să prelungească telenovela dosarului Dodon, ca lumea să aibă ce discuta și să dea uitării pentru câteva zile sărăcia și haosul din țară. În mod special, procurorii au primit indicații să acopere cu ceva efectul negativ de la decizia de prelungire a stării de urgență”, a scris pe Facebook Igor Dodon.

Amintim că Igor Dodon este învinuit de corupere pasivă (art.324 alin.(3) din Codul penal), organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat (art.181/2 alin.(5) din Codul penal), trădare de patrie (art.337 alin.(1) din Codul penal) și îmbogățire ilicită (art.330/2 din Codul penal).

Noutăţile partenerilor

comentarii: