image
Sursa foto: Jurnal.md

Peste 20 de localități au rămas fără energie electrică după vântul de duminică

Pe parcursul zilei de duminică, peste 20 de localități din opt raioane au rămas parțial fără energie electrică din cauza vântului puternic. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în această dimineață, toate localitățile au fost reconectate la curentul electric.

Vântul puternic a smuls foile de ardezie și țiglă de pe acoperișurile a cel puțin zece case din satul Zaicana, raionul Criuleni. La Orhei, vântul a deteriorat acoperișul unui depozit. În capitală, vântul a smuls de pe acoperișul unui bloc de locuit cu cinci etaje din bulevardul Moscovei două plăci metalice, care au deteriorat un autovehicul parcat în preajmă.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru duminică, iar ulterior a extins și pentru astăzi, o avertizare cod galben de intensificare a vântului. Pe arii extinse se vor menține intensificări ale vântului nord-vestiс în rafale de până la 18-23 m/s.

Salvatorii îndemnă oamenii să fie prudenți și să nu aprindă vegetația și gunoiul menajer. În situații de risc se va apela numărul de urgență 112.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: