image
Sursa foto: Profimedia

Pep Guardiola a spus care este cel mai bun mijlocaș din lume

Manchester City a remizat, pe teren propriu, cu Chelsea, scor 1-1, într-un meci din cadrul etapei cu numărul 25 din Premier League.

În urma acestui rezultat, Pep Guardiola (53 de ani), antrenorul lui Manchester City, a dat un verdict clar în privința unuia dintre cei mai importanți jucători din lotul ”Cetățenilor”.

La scurt timp după ce echipa sa remizat pe Etihad cu Chelsea, Pep Guardiola a susținut că Rodri (27 de ani), care a marcat golul ”Reginei Europei” în poarta ”The Blues”, este cel mai bun mijlocaș defensiv din lume la acest moment.

De asemenea, antrenorul spaniol a subliniat că Rodri este un jucător complet, întrucât poate face la fel de bine atât faza defensivă, cât și pe cea ofensivă.

”Rodri întotdeauna are abilitatea de a apărea în momente importante și de a înscrie goluri. E un jucător incredibil. Cel mai bun mijlocaș din lume la ora actuală, de departe, pentru că e capabil să facă totul. În special caracterul său în momentul în care lucrurile nu merg bine.

Ce transfer! Clubul a transferat un fotbalist fără de care ar fi foarte greu de înțeles ceea ce am făcut în ultimii ani”, a spus Guardiola, potrivit Sport.es.

Rodri este unul dintre cei mai importanți jucători din ”era Guardiola” la Manchester City. În tricoul ”Cetățenilor”, mijlocașul defensiv spaniol a jucat 238 de partide (în decurs de 5 sezoane), a marcat 24 de goluri și a furnizat 23 de assist-uri.

De asemenea, Rodri a marcat singurul gol din finala UEFA Champions League jucată între Manchester City și Inter Milano (câștigată de City cu 1-0) din sezonul trecut și i-a ajutat pe ”Cetățeni” să câștige primul trofeu al Ligii Campionilor din istoria clubului englez.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: