image
Sursa foto: flickr.com

Zboruri ANULATE în Europa, din cauza unei greve Ryanair; Mii de pasageri, afectaţi

Compania aeriană Ryanair va anula vineri 150 de zboruri din şase ţări de pe teritoriul Europei, din cauza unei greve de 24 de ore a personalului aerian din Spania, Belgia, Portugalia, Olanda, Italia şi Germania, relatează BBC.

Greva din cele şase ţări va afecta peste 30.000 de pasageri. La nivel european, cele 150 de zboruri anulate reprezintă aproximativ 8% din totalul zborurilor programate vineri.

Compania aeriană a transmis că „regretă sincer aceste întreruperi inutile ale transportului aerian”.

Conflictul dintre conducerea companiei şi personalul aerian se bazează pe condiţiile de muncă, pe care angajaţii le consideră dezamăgitoare, scrie Mediafax.

Angajaţii localizaţi în alte ţări în afară de Irlanda sunt nemulţumiţi de faptul că au fost angajaţi sub condiţiile legislaţiei irlandeze, lucru care le blochează accesul la anumite beneficii în ţara natală.

Conducerea Ryanair a transmis că este de acord să treacă la contracte locale, dar acest lucru nu va fi posibil decât anul viitor, cel mai devreme. De asemenea, transferul contractelor s-ar face sub anumite condiţii, cu care angajaţii nu sunt de acord.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: